Koolhydraatarme zuurkool

Koolhydraatarme zuurkool

Zuurkool met pastinaak. Een koolhydraatarme zuurkool door het gebruik van pastinaak in plaats van aardappelen.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 pastinaak
  • 1 zakje zuurkool
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 200cc witte wijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 cm verse gember en wat zoetstof of 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 appel
  • handvol gewelde rozijnen

Bereidingswijze:

De in stukjes gesneden ui, paprika en pastinaak in 2 eetlepels plantaardige olie fruiten tot het geheel glanzend is.

Voeg het zakje zuurkool toe en roerbak het even mee.

Vervolgens de overige ingrediënten erbij doen en 10 minuten laten sudderen.

Lekker met een stukje gegrilde zalm!