Groentesaus gezond en koolhydraatarm

Groentesaus gezond en koolhydraatarm

Ingrediënten

  • ½ eetlepel plantaardige olie bijv. kokosvet, zonnebloem, olijfolie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette (ook ander groenten mogelijk zoals champignons,wortel, bleekselderij,prei,spitskool, broccoli etc)
  • geraspte verse gember
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • gedroogde pepertjes of theelepel sambal
  • 4 tomaten, gezeefd (blik of pak tomaten mag ook)
  • eetlepel (balsamico) azijn
  • eventueel ter zoeting: theelepel honing, gembersiroop, stevia, wat je lekker vindt)
  • 1 eetlepel kwark of magere yoghurt of roomkaas.

Bereidingswijze

  • Groenten uit diepvries nemen of vers uit de groentelade
  • Alle groenten in ongeveer dezelfde grootte snijden
  • Olie in pan en vlot erna de groenten in de pan die meeste tijd voor garing nodig hebben zoals ui, wortel.
  • De uitgeperste knoflook en geraspte gember erbij doen
  • Bakken tot de groenten glanzen daarna klein beetje water erbij doen en laten stoven. Na 10 minuten de overige ingrediënten erbij doen uitgezonderd de kwark/yoghurt/roomkaas. Dit is afhankelijk van hoe dik je de saus wilt.

Extra opties:

  • Heerlijk bij kip, witte vis, snijbonen
  • witvis gaar stoven in de groentesaus