Koolhydraatarm noten-vruchtenbrood

Heerlijk koolhydraatarm noten-vruchtenbrood

Ingrediënten:

  • Koolhydraatarm broodmix voor broodbakmachine van bijv t’ Stoepje
  • 100 g dadels, in helften gesneden
  • 100 g gedroogde appels of gedroogde abrikozen in blokjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 eetl koekkruiden
  • 1 ei
  • 200 ml karnemelk

Bereidingswijze:

Super snel want alle ingrediënten gaan in de broodbakmachine en de machine doet de rest Geen broodbakmachine? Dan kunt u het broodbakmix van het Stoepje als volgt met de hand bereiden:

  1. Doe de mix met de karnemelk en ei in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Dek de kom af met plastic huishoudfolie of een vochtige theedoek en laat het ca. 15 minuten rijzen.
  4. Kneed het deeg weer goed door en rek het uit tot een lap.
  5. Rol deze lap stevig op en leg hem met de naad naar beneden in een ingevet bakblik (cakeblik van ca. 33 cm).
  6. Dek af met plastic folie of een vochtige theedoek en laat het brood ca. 50 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden) en bak het brood ca. 25 minuten.
  8. Laat het brood, uit het blik, afkoelen op een rooster.

Variatietip: Gebruik zelfrijzend bakmeel of volkorenmeel, het recept is dan echter niet koolhydraatarm.